Hjelp mot løs mage, magesmerter, diare, matintoleranse, forstyrret tarmflora og luftplager - Neurozym Pharma AS

Probiozym - Et probiotisk produkt for proteinintoleranse og forstyrret tarmflora

Probiozym ble egentlig utviklet for personer med autisme, ADHD og andre tilstander som involverer proteinintoleranse. Tilbakemeldinger fra brukerne tyder på at andre grupper kan ha enda større nytte av produktet. Det ser ut til at det er spesielt nyttig ved irritabel tarm, Crohns sykdom, oppblåst mage og ved mageproblemer etter antibiotikakurer. En del pasienter med kronisk utmattelsessyndrom(ME) har også nytte av Probiozym. Velg "Min diagnose" i menyen for å lese mer om våre erfaringer.

Mage-tarm problemer og forstyrret tarmflora er hyppig hos personer med proteinintoleranse. Tilførsel av bakterier som gjenoppretter en naturlig tarmflora kan derfor være nyttig hos disse. Peptider fra mat som ikke brytes ned fullstendig ser ut til å ha en rolle i symptomutviklingen hos disse pasientgruppene. Vi vet ikke om Probiozym er effektivt nok til å kunne erstatte en diett. Derfor anbefaler vi de som går på diett å fortsette med dette.

Bakteriestammene

Probiozym består av fire forskjellige stammer av melkesyrebakterier:

- Lactobacillus rhamnosus NEU 427
- Lactobacillus crispatus NEU 458
- Lactobacillus acidophilus
- Bifidobacterium bifidum  

De to første bakteriestammene har høye nivåer av peptidaser, som er enzymer som i stand til å bryte ned patogene peptider fra kasein og gluten. Stammene vil være meget konkurransedyktige i forhold til patogene (sykdomsfremkallende) bakterier, hovedsaklig på grunn av deres gode adhesjonsegenskaper (evne til å feste seg til slimhinnen og formere seg der). Lactobacillus acidophilus og Bifidobacterium bifidum er i kliniske studier vist å inaktivere toksiner (giftstoffer) fra clostridier, som blant annet har vist seg å spille en rolle i den forstyrrede tarmfloraen hos autistiske barn.

Dosering og oppbevaring

Ved proteinintoleranse mot kasein eller gluten skal Probiozym benyttes som supplement til diett. Vi har foreløpig ikke holdepunkter for at produktet klarer å bryte ned alle skadelige peptider som dannes.
Vi anbefaler 2 kapsler per dag, for eksempel en som tas til frokostmåltidet og en som tas til middag. Kapslene tas sammen med maten. Kapslene kan åpnes og pulveret strøs i mat eller drikke hvis det er problemer med å svelge kapslene. Man bør da passe på at maten/drikken ikke er for varm (maks 37°C).

Kapslene skal oppbevares i kjøleskap ved lang tids lagring.

Produktdata

Produktet selges i glass á 60 kapsler.

Oppbevaring: +2 til +6°C

Holdbarhet: ca. 18 måneder etter produksjonsdatoen ved kjølig lagring.

Innhold pr. kapsel

Mengde bakterier: 10·109 (10 milliarder) CFU
Lactobacillus rhamnosus NEU 427, 50 mg
Lactobacillus crispatus NEU 458, 50 mg
Lactobacillus acidophilus, 50 mg
Bifidobacterium bifidum, 2,5 mg

Fruktooligosakkarider, 137,5 mg
Magnesiumstearat, 4 mg
Silisiumdioksid, 6 mg
Vegetabilsk kapsel (HPMC), 72 mg
Nettovekt, 300 mg
Totalvekt, 372 mg

For en grundigere forklaring av Probiozyms virkemåte, se vår dybdeartikkel om Probiozym.

Probiozym kan bestilles i nettbutikken!

Enkelte butikker og terapeuter selger også Probiozym. Se listen over utsalgssteder. Ønsker du å selge Probiozym i din butikk? Ta kontakt.